over ons

Op zondag om de veertien dagen voor jongens en meisjes!

Chiro Kadam jongens en chiro Kadam meisjes starten altijd samen op de speelplaats van de St.-Lodewijksschool in de G.Gezellestraat 19 Conterdam Oostende
We starten met een “opening”. We vieren er de jarigen, zingen ons jaarthemalied en spelen een spelletje. Daarna gaan we per afdeling voor een toffe, te gekke namiddag! Soms spelen beide groepen (jongens en meisjes van dezelfde leeftijd) samen, soms apart. Af en toe is er ook eens een groepsspel voor alle leeftijden door elkaar.

In het eerste weekend van de krokusvakantie gaan we op weekend!

In 2018 verblijven we in een aangenaam groot gebouw te Nieuwkerke. In 2019 blijven we dicht bij de zee en verblijven we in Oostduinkerke

Het hoogtepunt van het jaar… samen op kamp!

Tien dagen lang spelen we de leukste spelletjes, eten we het lekkerste eten en maken we het gezelligste kampvuur (regen kan hier wel eens een spelbreker zijn).

Ribbels, speelclub, rakkers en kwiks slapen in een modern gebouw. Tippers, toppers, tiptiens, kerels en aspi’s slapen op veldbedden in tenten. In 2018 is er het buitenlands bivak te Italië voor groot en klein. Om dit betaalbaar te houden organiseren we jaarlijks een koekjesverkoop en een spaghetti- en bingo avond (zie jaarkalender).

Chiro, de grootste jeugdbeweging van het land!

Chiro Kadam meisjes en chiro Kadam jongens zijn twee van de meer dan duizend chirogroepen in Vlaanderen.

In Oostende heb je nog chirogroepen op de Opex en Mariakerke. Samen met alle groepen van Oostende – Nieuwpoort behoren we tot het gewest Kust.

Inschrijvingen:

Inschrijven kan op ieder moment van het jaar. Voor 35 euro per werkjaar ben je verzekerd en kan je elke werking bij ons komen spelen.

Bewegingskledij:

Natuurlijk wil je blinken in een chirouniform en ziet iedereen dat wij van de “chiro” zijn. Wij dragen de chirorok/-broek, het rode chiro T-shirt en de chirosweater die je kan kopen in de Banier te Brugge of online.

Het chirohemd is voorbehouden voor de leiding samen met een speciale leidingssweater.