algemene info

Op zondag om de veertien dagen voor jongens en meisjes!


We starten om 14 uur:


Chiro Kadam jongens en chiro Kadam meisjes starten altijd samen op de speelplaats van onze overburen,

de St.-Lodewijksschool in de G.Gezellestraat 19 Conterdam Oostende.


We starten met een "opening" van ongeveer 10'. Even horen wie wat doet vandaag, ons jaarthemalied zingen en een

spelletje spelen. Daarna gaan we per afdeling voor een toffe, te gekke namiddag! In onze groep vinden we het belangrijk dat klein en groot elkaar kennen. 


Rond 16u houden we ons vier-uurtje. Voor 1 euro kan je een koek en een drankje kopen. Met de kleine winst geven we je korting op onze jaarlijkse pretparkdag.


Om 18u verzamelen we opnieuw op de speelplaats van onze overburen voor het slot. Einde van: "niet zomaar een zondag!"


In het eerste weekend van de krokusvakantie gaan we op weekend

In 2022 en 2023 trekken we naar Moerkensheide. Gelegen in de gemeente De Pinte, 10 km ten zuiden van Gent. Het jeugdverblijf heeft zelf 5 ha speelbos

We verblijven er van 25 - 27 februari '22 en de omgeving kennen we er nog van ons zomerbivak 2017 en ons weekend in 2020 die we er toen hadden.


Enkele sfeerfoto's:


Zoals je kan zien, kiezen we voor onze weekendplaatsen en kampen heel bewust voor het betere bivakhuis. Goede bedden, voldoende douches, een uitgeruste keuken, ...


Het hoogtepunt van het jaar: 31/7 - 9/8...samen op kamp!


Tien dagen lang spelen we de leukste spelletjes, eten we het lekkerste eten en maken we het gezelligste kampvuur (regen kan hier wel eens een spelbreker zijn).


Ribbels, speelclub, rakkers en kwiks slapen in een modern gebouw. Tippers, toppers, tiptiens, kerels en aspi's slapen op onze eigenveldbedden in onze eigen tenten.


In 2022 gaan we op kamp naar het buitenland. We kozen dit keer voor Denemarken!

We verblijven in het goed uitgerust kamphuis 'Port Arthur' te Odense. Met 14 hectare bos zullen we ons daar zeker niet vervelen. 

Enkele sfeerfoto's:In 2023 gaan we op kamp naar Dinant

In 2024 gaan we op kamp naar...


Om de vijf jaar trekken we met onze groep naar het buitenland en doen dit aan bijna dezelfde prijs als een binnenlands kamp. Om dit mogelijk te maken houden we jaarlijks een (online) koekjesverkoop en een spaghetti-bingoavond. 


Chiro, de grootste jeugdbeweging van het land!


Chiro Kadam meisjes en chiro Kadam jongens zijn twee van de meer dan duizend chirogroepen in Vlaanderen.

In Oostende heb je nog chirogroepen op de Opex en Mariakerke. Samen met alle groepen van Oostende - Nieuwpoort behoren we tot het gewest Kust.Inschrijvingen:


Inschrijven kan op ieder moment van het jaar. Voor 35 euro per werkjaar ben je verzekerd en kan je elke werking bij ons komen spelen. Inschrijven doe je door overschrijving op rek nr: BE69 0013 8705 9378 en bij lid worden het formulier in te vullen.Bewegingskledij:


Natuurlijk wil je blinken in een chiro-uniform en ziet iedereen dat wij van de "chiro" zijn. Wij dragen de chirorok/-broek, het rode chiro T-shirt en de chirosweater die je kan kopen in de Banier te Brugge of online.


Het chirohemd is voorbehouden voor de leiding samen met een speciale leidingssweater.


Algemene info